Kalėdos – viena svarbiausių švenčių metuose, kuriai ruoštis norvegai pradeda jau lapkričio pabaigoje! 🎁
🟢 Gruodžio 23 d. – mažosios Kalėdos: puošiama eglutė, gaminami sausainiai ir ragaujamas ryžių pudingas Julgrot.
🟢 Gruodžio 24 d. – svarbiausia Kalėdų diena, vadinama JULAFTEN: einama į bažnyčią ir lygiai 5 valandą, visoje šalyje nuskambėjus Kalėdų varpams, sėdama valgyti šventinės vakarienės kartu su artimaisiais, po vakarienės atidaromos Kalėdinės dovanos.
Mažieji norvegai tiki, kad dovanas atneša Kalėdų Senelis pagalbininkas – nykštukas JULENISSEN 🎅
🟢 Gruodžio 25-30 d. – šventinės dienos, kuomet niekas nedirba ir leidžia laiką su šeima bei draugais.
Pagrindiniai Kalėdų patiekalai: pinnekjøtt – garuose troškinti ėrienos šonkauliukai, ribbe – kiaulienos šonkauliai arba papilvė, gravlaks – specialiai pūdyta lašiša 🍽️ Tradiciniai gėrimai: norvegiškas alus ir bulvių trauktinė.
Tikimės, kad Jūsų šventės bus jaukios, gardžios ir šviesios ✨